Україні потрібно побудувати нову державу, з новою податковою системою та новою економічною моделлю.  За основу слід взяти  аграрну галузь - конкурентну перевагу України на світових ринках. Це той сектор, де можна швидко створити робочі місця, швидко наростити виробництво та швидко наповнити економіку сплаченими податками. При правильній політиці АПК здатен за 2-3 роки збільшити ВВП країни вдвічі. Це дозволить реально підняти заробітну плату для працівників державної сфери, службовців, вчителів, лікарів.

Відео дня

Про це під час VI позачергового з’їзду Аграрної партії України, який відбувся в суботу, 5 вересня заявив її лідер Віталій Скоцик.

«Ми повинні дуже швидко зробити детінізацію економіки, зверніть увагу, що я не говорю про корупцію як таку, тому що це риса ментально не притаманна українцям, у нас є велика корупція на високому рівні, для ліквідації якої потрібно політична волі, а також дрібна корупція тих людей, які в державному секторі мають заробітну плату 1200 грн, і у них немає шляху виживати без того, щоб десь не взяти копійку. Тому ми повинні зробити детінізацію, і за рахунок цього стимулювати нарощення виробництва, сплату податків і дати реальні зарплати. Ми почали рік, у нас в тіні було 41% економіки, а за 6 місяців прийшли до 65%, ви уявіть скільки це того ресурсу, який би при правильній податковій системі міг би давати надходження в державний бюджет і рухати економіку вперед», - говорить Віталій Скоцик.

На думку лідера аграріїв, Україні варто скористатися  світовим досвідом виходу з криз. І Маргарет Тетчер, і Теодор Рузвельт зіштовхнувшись з економічними негараздами йшли шляхом інтенсифікації виробництва в тих галузях, де це можна було швидко зробити. Для цього потрібні прозорі і сталі  економічні правила гри, щоб бізнес був зацікавлений в інвестуванні коштів у виробництво. А для цього повинна стабільно працювати політична система.

«Ми зараз підбиваємо підсумки 12-ти місячної роботи з побудови, можливо першої в Україні демократичної партії вибудованої «знизу до верху». Коли ми розпочинали, в цьому була якась доля авантюризму, тому що вся команда, яка прийшла розуміла, що у нас немає грошей. Тобто у нас є якісь гроші для того, щоб оплачувати, наприклад оренду офісу, канцтовари. Але у нас і близько нема того ресурсу, який у політичних партій вважається необхідним, щоб йти в політику. Наша ідея була в тому, що саме «знизу» - з місцевих організацій повинна формуватися партія, люди обирають з-поміж себе авторитетних представників і далі делегують «нагору», і фінансування так само відбувається «знизу». І ми зараз ідемо на вибори абсолютно самостійною, потужною політичною силою», - розповів Віталій Скоцик.

За словами політика, Аграрна партія України консолідує навколо себе політичні сили та громадські організації, які відстоюють інтереси не лише аграріїв, а кожного українця. Зокрема, на з’їзді було підписано меморандуми про співпрацю з громадськими асоціаціями – Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад, «Всеукраїнська Рада Старійшин», «Спілка громадських організацій України «Народна рада».

Об’єднати зусилля з Аграрною партією України погодились і представники  інших політичних сил. Партія відродження села та Українська партія «Зелена планета» вже підписали відповідні меморандуми.

Паралельно з Аграрною партією України пройшли з’їзди ще низки політичних партій, які прийняли рішення  поєднати зусилля на наступних виборах з аграріями.

«Ми отримали звістку, що з’їзд  «Народного руху» підтримав рішення Центрального приводу про поєднання зусиль з Аграрною партією України. Це одна із фундаментальних сил, які на зорі 90-х, власне ще 80-х років почала закладати основу державності. Таке ж рішення прийняв з’їзд партії «Справедливість». Вони дещо більш соціально направленні, але дуже близькі нам за ідеологією. І ще одна партія, яка заявила про співпрацю з нами - це  Християнсько-демократичний союз України. На цьому тижні підпишемо відповідні меморандуми. Ми відкриваємо нашим регіональним організаціям можливість прийняття в списки кандидатів - кращих людей з близьких за ідеологією сил. При цьому ми лишаємось самодостатньою, впевненою в собі силою, яка впевнено йде на місцеві вибори з завданням перемагати», - резюмував Віталій Скоцик.