Голова Ради міністрів Автономної Республіки Крим Віктор ПЛАКІДА вважає, що до червня істотне скорочення інфляції здійснити не вдасться.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні журналістам на брифінгу в Секретаріаті Президента.

“Я не думаю, що до початку червня достатньо часу, щоб зробити якісь цифрові зміни щодо інфляції”, - заявив він, коментуючи на прохання УНІАН намір прем`єр-міністра Юлії ТИМОШЕНКО просити Президента звільнити губернаторів областей, в яких за підсумками травня буде найвища інфляція.

Відео дня

В.ПЛАКІДА зазначив, що для боротьби з інфляцією необхідна спільна стратегія дій як губернаторів, так і уряду, Президента і Верховної Ради.

У свою чергу голова Херсонської обласної державної адміністрації Борис СИЛЕНКОВ на прес-конференції зазначив, що в ході вчорашнього тригодинного обговорення в Кабміні питання інфляції в областях губернатори висловлювали думку, що якість їхньої роботи не може радикальним чином змінити рівень інфляції.

“Ми розповіли прем`єр-міністру речі, про які вона не знала. Сподобалося їй це чи ні, сподіваюся, буде дано в дорученнях Кабінету міністрів”, - заявив Б.СИЛЕНКОВ, відповідаючи на запитання УНІАН, як Ю.ТИМОШЕНКО відреагувала на заяви губернаторів.

Він також підкреслив, що вважає позитивним, що в результаті обговорення цього питання було досягнуто розуміння, що за ситуацію з інфляцією має бути сумісна відповідальність як губернаторів, так і уряду.