Жест

Про це повідомляється на сторінці Посольства України в Республіці Польща у Facebook.

"Найбільш болюче те, що цей фільм польський телеканал "приурочив" другій річниці Революції Гідності", - йдеться в повідомленні.

"Хочемо звернутися до усіх глядачів телеканалу "TVN24", введених цим фільмом в оману. Два роки тому українці на Майдані пішли під кулі, захищаючи європейські цінності, честь і гідність народу, право обирати своє європейське майбутнє. І сьогодні вони продовжують жертвувати життям, щоб утвердити незалежність України та зупинити імперські апетити російського агресора, які загрожують демократичному світу, у тому числі Польщі", - повідомили в посольстві.

Відео дня

Читайте такожІнформаційна війна РФ проти України досягає результатів: В ЄС заявили про збільшення кількості симпатиків Кремля

"Віримо, що польський народ, який за роки своєї історії навчився цінувати правду і виявляти підступну брехню, дасть гідну оцінку цьому фільму, а також самому факту його показу на телеканалі TVN24", - наголошується в повідомленні.

У дипломатичному відомстві зазначили, що очікують пояснення від редакції телеканалу TVN24, "чому з безлічі існуючих об'єктивних картин про події Майдану було обрано саме цей брехливий витвір проросійської пропаганди, який ображає пам'ять про Героїв Революції Гідності".

Читайте також"LifeNews – п*****си!": перехожий зіпсував кремлівським пропагандистам прямий ефір з Парижа (відео)

"Просимо також в подальшому проявляти обачливість та не підігравати тим силам, які виступають не лише проти європейської України, але й проти європейської Польщі та дружніх українсько-польських відносин", - йдеться в повідомленні.

Заява Посольства України в Республіці ПольщаПосольство України у Польщі розчароване недружнім жестом польського телека...

Posted by Посольство України в Республіці Польща/The Embassy of Ukraine in Warsaw on Sunday, February 21, 2016

Як повідомляв УНІАН, польський телеканал TVN24 сьогодні показав скандальний і маніпулятивний французький фільм «Маски революції» про Євромайдан.

Нагадаємо, фільм «Маски революції» вперше був показаний в ефірі французького телеканалу Canal+ на початку лютого. Проти показу фільму протестували українська громадськість та Посольство України у Парижі. У заяві посольства говорилося, що «Маски революції» - це документальний фільм, знятий у стилі теорії змови та російської пропаганди, дезінформує європейців про події в Україні взимку 2013-2014 рр. та є неповагою до людей, які загинули в ім’я демократичного майбутнього своєї країни.