Захарченко / УНИАН

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, презентація відбулася в одному з російських державних інформагентств. Безпеку Захарченку забезпечували щонайменше шестеро охоронців.

Він відмовився відповідати на запитання УНІАН, із чим пов'язана така велика кількість охорони.

Захарченко повідомив, що продовжує працювати експертом у комітеті Держдуми РФ із питань власності.

Відео дня
Захарченко / УНИАН

У ході презентації Захарченко заявив, що прагнув у книзі розібратися в причинах «державного перевороту» в Україні.

«Одне з головних завдань цієї книги – відповісти на запитання, хто винен у загибелі правоохоронців і мітингувальників на вулицях Києва, хто організував і здійснив цей кривавий злочин. Я неодноразово говорив, що проводжу власне розслідування тих злочинів, по крупицях збираючи найрізноманітнішу інформацію з різних джерел», - повідомив Захарченко і додав, що з його висновками можна ознайомитися в книзі.

При цьому він заявив, що Майдан стався за допомогою «технологій», які «загрожують багатьом європейським державам».

Захарченко / УНИАН

На думку Захарченка, після обрання Віктора Януковича президентом Майдан став неминучий.

«Настільки складні механізми Майдану, що їм запобігти на момент приходу до влади Януковича, я вважаю, вже було неможливо. Мені так здається, що один із моментів приходу Януковича до влади й розглядався як подальша дискредитація всього російського на території України та створення якоїсь держави Антиросія», - сказав Захарченко.

Він заявив, що на момент приходу до влади Януковича «не існувало можливості» протистояти технологіям Майдану. «Ми робили все можливе й сподівалися відтягнути процеси перевороту, розраховуючи, що вони почнуться пізніше, в 2015 році. До тих пір ми повинні були встигнути посилити правоохоронну систему й побудувати інформаційну систему, яка дозволяла б доносити правду про події в Україні», - сказав Захарченко.

Читайте такожЖурналісти знайшли будинок Азарова на Рубльовці (фото)

Він запевнив, що виконував команди вищої влади України.

Також екс-міністр підкреслив, що «з політики» України не йшов і не збирається.

При цьому Захарченко вважає, що події в Україні та Сирії пов'язані між собою «набором застосовуваних технологій, які використовуються для повалення «законної влади».

Він назвав свою втечу з України після загибелі людей на Майдані «плановим відходом», зазначивши, що з Києва виїхав на Донбас, далі - до Криму, а після цього – до Росії.

На уточнююче запитання УНІАН Захарченко відповів, що супроводжував Януковича до моменту прибуття до Росії.

Також він сказав, що його книга має бути перекладена українською мовою та мовами інших держав Європи.