УНИАН

Про це він заявив в ефірі телеканалу 112 Україна.

Так він прокоментував заяву ЗМІ нібито про те, що він виступає за якнайшвидше звільнення Донбасу військовим шляхом. Жебрівський зазначив, що поширена раніше цитата "трохи некоректна".

Читайте такожВ ПАРЄ сумніваються, що найближчим часом можливо провести вільні вибори на Донбасі

Відео дня

"Я насправді готовий, але чи насправді готова до цього Україна, чи готові на сьогоднішній день ми усвідомити, що будуть гинути мирні жителі і далі? В принципі, отой сценарій, який нам говорять, вибори, тобто без контролю за кордоном, без поліцейської місії ОБСЄ, без цього неможливо зробити, тому що це приведе фактично до втягування всієї Донеччини, і не тільки Донеччини, у так званий "русский мир", продовження цієї концепції, цього напрямку. Тому є інший варіант - це збройне протистояння, але я думаю, що на сьогоднішній день ми поки що не готові воювати напряму з Росією. Я, наприклад, готовий ризикувати своїм життям, але ризикувати життям багатьох людей, в тому числі мирних, я не готовий", - заявив він.

Читайте такожГризлов хоче налагодити в Мінську обговорення тексту закону про вибори на Донбасі

Він зазначив, що буде дуже багато загиблих як воїнів, так і мирних жителів, і "тому, в цій частині, він не готовий".

Раніше УНІАН повідомляв, що голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський вважає, що повертати окуповані території Донбасу необхідно шляхом військових дій. Однак, за його словами, Росія в цьому випадку, готова ввести свої війська у досить серйозних обсягах і готова бомбити не лише Донецьку область.