фото: УНИАН

Про це йшлося під час телефонної розмови президента Петра Порошенка, президента Франції Франсуа Олланда, канцлера Німеччини Ангели Меркель та президента Росії Володимира Путіна, повідомили УНІАН у прес-службі глави Української держави.

Читайте такожПорошенко закликає Португалію підтримати направлення озброєної поліцейської місії ОБСЄ на Донбас

«Керівники України, Франції, Німеччини та Росії висловили підтримку розгортання поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі і початку консультацій з цього питання», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Порошенко звернув увагу на погіршення безпекової ситуації, зокрема обстріли в районі Авдіївки, що є реальною перешкодою для досягнення прогресу у мирному врегулюванні.

Співрозмовники погодилися, що для продовження політичного діалогу потрібна рішуча деескалація і повне припинення вогню.

Президент наголосив, що для цього Росія має вивести війська з окупованої частини України і припинити постачати туди зброю та найманців. Президент також звернув окрему увагу на необхідність відновлення контролю за українсько-російським кордоном, відзначили у прес-службі.

Під час розмови було також наголошено на необхідності повного виконання Мінських домовленостей, включно зі створенням безпекових передумов для проведення місцевих виборів у деяких районах Луганської та Донецької областей на основі українського законодавства та норм БДІПЛ/ОБСЄ.