УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив директор НАБУ Артем Ситник сьогодні на брифінгу в Києві.

"Зараз розпочато процедуру ідентифікації тих осіб, які вказані в цих документах з використанням того обладнання, яке було передано Федеральним бюро розслідувань (США). Ці записи оцифровано, і зараз ми маємо можливість проводити як слідчу, так і аналітичну роботу щодо них", - заявив він.

Читайте такожУ розпорядженні НАБУ є 841 сторінка "чорної бухгалтерії" Партії регіонів за 2008-2012 роки

Відео дня

"Не всі призначені платежі носять кримінальну складову – є витрати на паливо, витрати на поштові марки, конверти. Але є дуже цікаві записи, і попередній аналіз певних підписів, які стоять від імені осіб (ми в загально доступних документах подивилися ці підписи) - свідчить, що є ознаки збігу цих підписів. І остаточну відповідь з цього приводу буде надано після проведення відповідних експертиз", - додав Ситник.

Як повідомляв УНІАН, 30 травня НАБУ розпочало розслідування за заявою колишнього першого заступника голови СБУ Віктора Трепака.

В інтерв'ю виданню "Дзеркало тижня" він повідомив, що передав до НАБУ документи, які підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівкових коштів ряду колишніх та нинішніх високопосадовців на суму майже 2 млрд доларів.