/ Фото УНІАН

Про це повідомляє Національне антикорупційне бюро України.

Як зазначається у повідомленні, «за клопотанням детективів Національного антикорупційного бюро, погодженим з прокурорами САП, Солом’янський районний суд міста Києва арештував грошові кошти на депозитних рахунках, відкритих у банку Trasta komercbanka (Латвія) на ім’я народного депутата Олександра Онищенка, який підозрюється в організації корупційної схеми з перепродажу газу, видобутого в рамках спільної діяльності з державним підприємством «Укргазвидобування».

Також за поданням детективів НАБУ було заарештовано рахунки пов’язаних з Онищенком компаній Rexlord Systems та Ostexpert Limited, відкриті у латвійских Privatbank та Trasta komercbanka.

Відео дня

Читайте такожДомовитися з Лондоном про екстрадицію Онищенка буде простіше, ніж з Москвою - Луценко

Готуються відповідні документи для накладення арешту на ці кошти судовими інстанціями Латвії.

Як повідомляв УНІАН, у червні НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура заявили про викриття організованого злочинного угруповання, яке заподіяло шкоду державі у розмірі понад 3 мільярди гривень в результаті спільної діяльності на підставі угод, укладених з ПАТ «Укргазвидобування».

Організатором корупційної схеми, за даними НАБУ, є народний депутат Онищенко.

5 липня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Онищенка. Але до того він, користуючись депутатською недоторканністю, виїхав з України.

Читайте такожГазову справу Онищенка у САП сподіваються розкрутити за кілька місяців

Генпрокурор Юрій Луценко 27 липня підписав повідомлення про підозру Онищенка.

НАБУ вже двічі викликало Онищенка на допит як підозрюваного, проте він жодного разу не з’явився.

5 серпня в Антикорупційному бюро заявили, що детективи готують клопотання до суду про примусовий привід підозрюваного, і після відповідної ухвали вони зможуть оголосити Онищенка у всеукраїнський та міжнародний розшук.