flickr.com/Jérémy LARROQUE

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив керівник апарату голови СБУ Сергій Ткачук.

"Ми дуже уважно ставимося до інформації, яку збирають правозахисні організації, і уважно ставимося до інформації про порушення прав людини. Ми будемо перевіряти цю інформацію", - запевнив Ткачук.

Читайте такожПравозахисники відвідали Кольченка, який вже чотири доби знаходиться в ШІЗО

Відео дня

"Я б закликав усіх обережно ставитися до таких гучних заяв. Я розмовляв з керівником нашого регіонального управління в Харкові і те, що там начебто містяться якісь люди. Це помилкова інформація. У Харкові є підрозділ, сектор забезпечення досудового слідства, де слідчі СБУ працюють із затриманими, які утримуються в слідчому ізоляторі. Там відсутні умови для утримання людей, тому це неможливо... Голова СБУ Грицак вже дав доручення, якщо така інформація буде підтверджена, то ми будемо реагувати, для нас немає своїх і чужих, винні понесуть відповідальність", - заявив керівник апарату.

Читайте такожУ Сирії з початку бойових дій загинули майже 15 тисяч дітей – правозахисники

Зазначимо, раніше Amnesty International опублікувала доповідь, в якій йдеться про "таємні в'язниці" СБУ. За словами співрозмовників Amnesty International і Human Rights Watch, щонайменше п'ять чоловік все ще знаходяться в таємних місцях позбавлення волі. Двоє є громадянами Російської Федерації та двоє українських громадян з Харкова, особистість п'ятого не встановлена.