Клімкін: Заява посла ФРН про вибори на Донбасі ніяк не впливає на українсько-німецькі відносини / Фото УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив на прес-конференції «Створення Українського інституту: м'яка сила для просування сучасної України в світі».

"Я казав і ще раз хочу наголосити: я бачу проблему не тільки в змісті того, що було сказано, але і в тому, як це було сказано в наведених порівняннях, в наведеному тоні", - сказав глава МЗС.

"Але я хочу це особливо виділити, я хочу на цьому наголосити, вважайте, що це мій особливий акцент: те, що відбувається, і це не формальне гасло, яке я хочу сказати сьогодні як міністр, воно ніяк не впливає на контекст українсько-німецьких відносин", - зазначив Клімкін.

Відео дня

"Ми знаємо німецьку позицію. Я працюю дуже щільно із всіма працівниками не тільки тими, хто відповідає за зовнішню політику в Берліні, знаю їхню позицію, і насправді реакція, а реакція у багатьох випадках як у Олексія Гончаренка (народний депутат від БПП – УНІАН), вона є дуже емоційною, я вважаю занадто емоційною, свідчить щодо того, як ми розуміємо те, яким чином мають бути виконані Мінські домовленості, і якими чином ми маємо йти до миру", - наголосив міністр.

Читайте такожУ МЗС Німеччини відреагували на скандальну заяву посла про вибори на Донбасі

Він сказав, що довів це до німецьких друзів. Також за його словами, коли посол ФРН відвідав українське МЗС, з ним відповідну бесіду провів політичний директор.

"І я вважаю ці декілька фраз, якщо хочете, в контексті нашої дружби з Німеччиною дійсно вичерпанами. Я хочу на цьому наголосити", - підсумував Клімкін.

Як повідомляв УНІАН, 8 лютого Гончаренко на уламку Берлінського муру біля Посольства Німеччини в Києві написав слово «NEIN» (ні). Як пояснив депутат, це символічна акція протесту, присвячена висловлюванням посла ФРН в Україні Ернста Райхеля.

Раніше Райхель заявив, що проведення виборів на Донбасі є можливим до виведення звідти окупаційних російських військових підрозділів.

Посольство Німеччини в Україні назвало пошкодження Гончаренком фрагменту Берлінського муру порушенням Віденської конвенції про дипломатичні зносини.