У Києві підписані нові розпорядження про підвищення тарифів на комунальні послуги для бюджетних установ та інших споживачів. Згідно з документами, підвищення становитиме 1,1-4,9 раза.

Відповідні тексти розпоряджень Київської міської державної адміністрації - № 1780 від 25 грудня 2008 року “Про погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого постачання холодної води і водовідведення холодної та гарячої води для бюджетних установ та інших споживачів” та № 1780/1 від того ж числа “Про затвердження тарифів на теплову енергію, встановлення та погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води для бюджетних установ та інших споживачів”, оприлюднено на офіційному інтернет-сайті муніципальної газети “Хрещатик”.

В документах зазначається, що попередні розпорядження КМДА від 27.11.2008: № 1661 "Про погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого постачання холодної води і водовідведення холодної та гарячої води для бюджетних установ та інших споживачів" та № 1662 "Про затвердження тарифів на теплову енергію, встановлення та погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води для бюджетних установ та інших споживачів", визнані такими, що втратили чинність.

Відео дня

Відповідно до нових розпоряджень, підвищення тарифів відбувається для трьох груп споживачів. До першої групи як і раніше передбачалось входять творчі спілки, заклади спецхарчування (дитячі кухні), дитсадки, школи, бібліотеки, громадські благодійні організації, підприємства ритуальних послуг, музеї, хлібозаводи, окремі комунальні підприємства, але виключено зі списку фітнес-клуби.

Для них тарифи підвищено до рівня: на опалення - до 8,61 грн. за 1 кв. м опалювальної площі в опалювальний сезон; на холодну воду і водовідведення – до 4,88 грн. за 1 куб. м, на гарячу воду і водовідведення - до 24,18 грн. за 1 куб. м.

Для другої групи споживачів - бюджетних організації - передбачено тарифи на рівні: за опалення - 8,61 грн. за 1 кв. м; за холодну воду і водовідведення - 4,88 грн. за 1 куб. м; за гарячу воду і водовідведення - 24,18 грн. за 1 куб. м.

Третя група споживачів включила в себе інших споживачів-юридичних осіб. Для них затверджено тариф на опалення в розмірі 17,43 грн. за 1 кв. м опалювальної площі в опалювальний сезон; на гарячу воду і водовідведення - 61,01 грн. за 1 куб. м; на холодну воду та її відведення - 21,92 грн. за 1 куб. м.

Розпорядженням передбачено, що нові тарифи набирають чинності з дня їх опублікування.

Як повідомляв УНІАН, розпорядження мерії про підвищення тарифів на комунальні послуги, які передбачали їх зростання з 1 грудня 2008 р. спочатку майже до 10 разів, а потім до 9 раз, були скасовані Президентом України.