У президента повідомили, що досягнуті домовленості важливі / twitter.com/STsegolko

Президент Петро Порошенко заявляє про досягнення домовленості щодо подальшої координації з Латвією в питанні повернення в Україну вкрадених фінансових активів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Порошенко повідомив на спільній прес-конференції з президентом Латвії Раймондсом Вейонісом сьогодні у Ризі.

Читайте такожАпеляційний суд Латвії залишив під конфіскацією $26 мільйонів Іванющенка

Відео дня

«Сьогодні ми досягли декілька важливих домовленостей, в тому числі і щодо подальшої роботи та координації в повернені Україні фінансових активів», - заявив він.

Пізніше прес-секретар президента Святослав Цеголко у Twitter уточнив, що мова йде про «вкрадені фінансові активи».

Крім того, за словами президента, Україна зацікавлена в досвіді Латвії у питаннях боротьби з корупцією, реформування державної служби і окремих секторів економіки.

Як повідомляв УНІАН, 13 вересня 2016 року суд Латвії конфіскував 50 млн євро на користь держави у справі про розкрадання з держбюджету України і легалізації коштів через латвійські банки.

16 вересня у ГПУ повідомили про те, що генеральний прокурор Латвії висловив готовність обговорити можливість повернення Києву або розподілу коштів, конфіскованих з рахунків екс-посадовців часів президентства Віктора Януковича.