Дональд Трамп / REUTERS

Постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба вважає, що нічний ракетний удар Сполучених Штатів Америки по авіабазі в Сирії зміцнює позиції Києва у війні з Росією. Таку думку він висловив у своєму блозі на «Українській правді».

«Удар США по Сирії зміцнює позиції України у нашій війні з Росією. Готовність Трампа до різких дій означає для нас цілий спектр нових можливостей і відповідальності», - заявив дипломат.

Кулеба переконаний, що США залишаться прихильними до Мінських угод, але тепер шанси на підвищення рівня допомоги Україні у безпековому секторі суттєво зростають.

Відео дня

Читайте такожПутін назвав удари США по Сирії "агресією під надуманим приводом"

Також постпред України при Раді Європи вважає, що «держава, яка після років миролюбної політики Барака Обами може легким рухом запустити бойові томагавки, не буде обтяжена сентиментами у разі необхідності застосування м'якшої, але не менш впливової сили у будь-якому куточку світу, якщо щось піде не так. А це вже безпосередній сигнал нашим політикам та неформальним вершителям доль українців».

На його переконання, єдність України, успішні реформи і жорстка безпекова політика – це ключ не лише до виживання, а й до перемоги у жорстокому світі.

«Нічна американська військова акція в Сирії – це не початок чергового В'єтнаму. Це поки що лише сигнальний постріл. Далі побачимо, чи його буде достатньо, щоб запобігти ще більш драматичним подіям у світі. Особисто я в цьому сумніваюся. А от в чому я не сумніваюся, так це в тому, що майбутнє України все ще в наших руках», - резюмував дипломат.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 7 квітня, вночі Сполучені Штати Америки завдали ракетного удару по авіабазі в Сирії у відповідь на імовірну атаку із застосуванням хімічної зброї на місто, утримуване повстанцями.

Читайте також"Масові вбивства не можуть бути непокараними": в МЗС прокоментували удар США по Сирії

Пентагон заявив, що 59 крилатих ракети «Томагавк» були випущені о 04:40 за сирійським часом з есмінців у східній частині Середземного моря. У відомстві зазначили, що російські військові, які підтримують сирійський уряд, були поінформовані заздалегідь про цей крок з боку США.

Як йдеться у заяві Пентагону, ракети були випущені по літаках, ангарах, заправних станціях, складах техніки і озброєнь та засобах ППО на сирійській військовій базі Шайрат.