Луценко відповів на заклики депутатів зробити подання на позбавлення недоторканності Вілкула / Фото: УНІАН

Генеральний прокурор України Юрій Луценко наголосив, що для подання до парламенту про позбавлення народних депутатів недоторканності потрібні конкретні підстави. Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у коментарі журналістам, відповідаючи на питання щодо вимоги депутата від "Народного фронту" Юрія Берези внести до ВР подання щодо позбавлення депутата від "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула депутатської недоторканності.

Читайте такожНа Дніпропетровщині Вілкул постановочно поклав квіти до пам'ятника, а потім забрав букет із собою (відео)

"Якщо є конкретні факти — тоді є подання. Я не стіл замовлень", - підкреслив генпрокурор.

Відео дня

На запитання щодо подання на депутата від "Опоблоку" Миколу Скорика, про можливість внесення якого раніше також ішла мова, генпрокурор лише повторив, що він - "не стіл замовлень".

Як повідомляв УНІАН, 16 травня Юрій Береза закликав Луценка внести до Верховної Ради подання щодо позбавлення депутата від "Опозиційного блоку" Вілкула депутатської недоторканності, звинувативши його в організації сутичок у Дніпрі 9 травня. Внаслідок сутичок постраждали ветерани АТО.

11 травня прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган повідомила, що слідчі прокуратури Дніпропетровської області допитали Вілкула як свідка у справі щодо заворушень 9 травня.

Ще одного депутата від "Опоблоку", екс-голову Одеської ОДА Скорика Генпрокуратура підозрює у причетності до організації побиття активістів Євромайдану 19 лютого 2014 року в Одесі.

У вересні 2016 року Луценко заявив, що має намір внести до Верховної Ради подання про зняття недоторканності зі Скорика.