Еммануель Макрон / REUTERS

Президент Франції Емануель Макрон назвав телефонні переговори лідерів країн в "нормандському форматі" діалогом для конкретних дій. Про це він повідомив у Twitter.

"Прямий діалог для конкретних дій. Динамічне підтвердження спільної роботи Берліна, Парижа, Москви та Києва щодо української кризи", - заявив Макрон.

Читайте такожПрипинення вогню, неприпустимість "Малоросії" та миротворці на Донбасі: про що говорила "нормандська четвірка"

Відео дня

Як відомо, Макрон вперше взяв участь у перемовинах в рамках "нормандської четвірки" після обрання на посаду президента Франції.

Як повідомляв УНІАН, згідно з повідомленням прес-служби глави української держави, за підсумками сьогоднішньої телефонної розмови наприкінці літа має відбутися зустріч зовнішньополітичних радників глав держав "нормандського формату".

Президент України Петро Порошенко назвав останні дні липня одними з найкривавіших у 2017 році і закликав Росію негайно припинити агресивні дії і поставки зброї на окуповані території.

Також президент України у черговий раз наголосив, що звільнення заручників блокує російська сторона: Україна наполягає на негайному звільненні усіх заручників, у тому числі тих, кого незаконно утримують на території Росії, зокрема Олега Сенцова і Романа Сущенка.

У Порошенка заявили, що Президент Франції Емануель Макрон і федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель наголосили на неприпустимості будь-яких заяв, котрі підривають територіальну цілісність України, зокрема про створення так званої «Малоросії».

У прес-службі Кремля заявили, що президент РФ Володимир Путін під час телефонної розмови лідерів країн "нормандської четвірки" знову назвав ініційовану Росією війну на Донбасі "внутрішньоукраїнським конфліктом".