Мілош Земан / REUTERS

Президент Чехії Мілош Земан наголосив, що не буде перепрошувати за заяви про російську анексію Криму, оскільки він лише висловив особисту думку. Про це він розповів в інтерв'ю одному із чеських каналів, передає Prague Daily Monitor.

Земан каже, що Україна не може вимагати офіційного вибачення, та він чітко заявив, що це особиста думка, а у таких випадках він не перепрошує. 

Читайте такожУ Чехії запустили флешмоб на підтримку України після скандальної заяви їхнього президента про Крим (фото)

Відео дня

Чеський президент у телевізійному інтерв'ю нагадав, що він неодноразово називав анексію Криму незаконною.

"Але найважливіше - Крим перебуває під контролем Росії, й я не можу уявити жодного російського уряду, який би відмовився від Криму", - наголосив він.

Як повідомляв УНІАН, президент Чехії Мілош Земан під час виступу в Страсбурзі на осінній сесії Парламентської асамблеї Ради Європи запропонував заплатити Україні та «узаконити» анексію Криму.

У Посольстві Чехії в Україні вказали, що Земан у ПАРЄ висловив особисту точку зору щодо анексії Криму і порадили звернутися за коментарем до Офісу президента Чехії. Своєю чергою прем'єр-міністр Чехії Богуслав Соботка наголосив, що заява Земана суперечить зовнішній політиці чеського уряду.

Міністерство закордонних справ України висловило своє обурення щодо висловлювань чеського президента.