Готівкові грошові кошти були виявлені і вилучені 6 липня 2017 під час обшуку банківського сейфа / фото УНІАН

Екс-заступник голови Адміністрації президента України часів Віктора Януковича намагався повернути 1 млн доларів, вилучений в нього під час обшуку влітку.

Читайте такожБайден розповів про розмову з Януковичем за день до його втечі з України

Про це повідомив у Facebook прес-секретар Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко. Речник нагадав, що готівкові грошові кошти були виявлені та вилучені 6 липня 2017 року під час обшуку банківського сейфу вказаної особи.

Відео дня

«У подальшому за клопотанням прокуратури Печерським районним судом міста Києва накладено арешт на вилучені кошти вказаної особи, які ймовірно отримані з неофіційних джерел, та з яких не було сплачено податки до державного бюджету. Разом з цим, у грудні 2017 року слідчим суддею відмовлено власнику в поверненні вилучених грошових коштів», - повідомив речник ГПУ.

На даний час, додав Лисенко, досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України, триває.

Як повідомляв УНІАН, 7 липня стало відомо, що в колишнього голови Сумської обласної державної адміністрації та екс-заступника голови Адміністрації президента України Віктора Януковича Юрія Чмиря слідчі виявили не задекларовані 14 київських квартир й значні кошти.

«Під час обшуків 2 банківських скриньок Ю. Чмиря замість задекларованих ним 572 тис. дол. знайшли 1 млн 180 тис.» - заявив генпрокурор Юрій Луценко.

Він підкреслив, що такі дії підпадають під ознаку статті 366-1 (Службове підроблення, тобто внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення документів, а також складання і видача завідомо неправдивих документів) і передбачають до 2 років позбавлення волі.