Порошенко відзначив діяльність спостерігачів СММ ОБСЄ / фото president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко заявляє, що Росію треба примусити сумлінно виконувати Мінські домовленості.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Порошенко сказав під час традиційної зустрічі з главами дипломатичних представництв іноземних держав та міжнародних організацій, акредитованих в Україні.

Порошенко подякував за підтримку партнерам по «нормандській формату» – федеральному канцлеру Німеччини Ангелі Меркель та президенту Франції Еммануелю Макрону.

Відео дня

Зокрема, Порошенко подякував Макрону за його лідерство та бачення оновленої Європи.

Читайте такожЗаконопроект про Донбас прокладає шлях для реінтеграції окупованих територій в Україну - Порошенко

«Спільно з потужною міжнародною проукраїнською коаліцією нарешті маємо примусити Росію сумлінно виконувати Мінські домовленості», - підкреслив президент.

Крім того, Порошенко подякував Австрії як країні, яка минулого року головувала в ОБСЄ, та побажав успіхів наступному італійському головуванню.

«Розраховуємо на тісну співпрацю у справі повернення миру на українську землю», - сказав Порошенко.

Також глава Української держави відзначив «мужню та самовіддану» діяльність численних спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

«Навіть загроза здоров’ю та життю з боку російських окупаційних військ їх не зупиняє від виконання шляхетної місії», - додав він.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко заявляє, що Росія хоче знищити Україну як державу та повернути її до своєї «сферу впливу».