У центрі Києва проходить масштабна акція протесту власників авто на єврономерах.

Як передає кореспондент УНІАН, понад 100 автомобілів припарковані вздовж вулиці біля будівлі Київської міської державної адміністрації, рух транспорту перекрито.

Відео дня

Dtp.kiev.ua у Facebook пише, що центр Києва перекрито.

Читайте такожУ Києві сьогодні стежать за порядком близько 2 тисяч правоохоронців

Учасники акції вимагають знизити вартість розмитнення іноземних авто та припинити корупцію на митниці.

Як повідомив один з учасників акції Микола Тарануха, захід триватиме довго, до акції мають приєднатись жителі інших регіонів.

Ситуація на акції спокійна, за порядком стежать правоохоронці.

Як повідомляв УНІАН, на території України станом на 1 листопада 2017 року перебуває понад 383,3 тис. транспортних засобів з іноземною реєстрацією, з яких майже 236,6 тис. автомобілів - з порушенням терміну.

На початку вересня 2017 р. власники автомобілів з іноземною реєстрацією з усіх міст України проводили акції протесту, перекриваючи вулиці в центрі Києва, вимагаючи від уряду знизити ціну розмитнення автомобілів і не чинити тиск на власників транспортних засобів з єврономерами.

Згодом в ДФС повідомили про початок розслідування митними органами Литви за запитом українських колег щодо законності ввезення та використання на території нашої країни транспортних засобів з литовською реєстрацією.

22 грудня 2017 р. прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що автомобілі, які ввозять в Україну з Литви й інших європейських країн, мають розмитнюватись на загальних підставах.