Лідер «Фронту змін» Арсеній ЯЦЕНЮК вважає, що найкращим вирішенням проблеми європейської енергетичної безпеки може стати створення тристороннього енергетичного консорціуму за участю Росії, України та Європейського Союзу. Про це він заявив в інтерв’ю російському журналу «ВВП».

«Найзручніше підприємство – це підприємство між Україною, Росією та Європейським Союзом, де кожний займає своє місце, свою роль, свій дохід і свій інтерес. Росія має відносно прийнятний транзит газу і доступ до європейського споживача. Україна має ресурс в Росії і гарантує так само Росії транзит і споживання в середині країни. Європейці мають стовідсоткове забезпечення транзиту і прогнозованість цін», - заявив А.ЯЦЕНЮК.

На його думку, таке співробітництво і називається енергетичним консорціумом, «який вирішує проблеми енергетичної безпеки європейського континенту».

Відео дня

Нагадаємо, що раніше А.ЯЦЕНЮК заявляв, що виступає за допуск Росії до управління українською ГТС в обмін на право України розробляти газові родовища на території РФ.