Партія захисників Вітчизни закликає всі політичні сили згуртуватися перед загрозою конституційного перевороту в Україні.

Про це йдеться у переданій УНІАН заяві партії, яку очолює Юрій КАРМАЗІН.

За словами авторів заяви, сьогодні, 4 березня, з прийняттям за основу змін до статті 61 Закону «Про регламент Верховної Ради України» фракціями Партії регіонів, комуністів, Блоку Литвина та кількох політичних зрадників, в Україні нависла реальна загроза конституційного перевороту, початок якого стався 2 березня 2010 року внаслідок незаконних дій голови Верховної Ради Володимира ЛИТВИНА, який, посилаючись на новий регламент ВР, всупереч ст. 58 Конституції України, оголосив про розпуск демократичної більшості.

Відео дня

Це, як наголосили в Партії захисників Вітчизни, “був перший крок на шляху до здійснення державного перевороту України”.

Після цього, йдеться в заяві, розпустивши демократичну коаліцію та відправивши уряд Юлії ТИМОШЕНКО у відставку, Партія регіонів і Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ зрозуміли, що згідно з чинною Конституцію та законодавством законно створити коаліцію у ВР і таким чином затвердити новий склад уряду, їм не вдасться.

Виходячи з цього, В.ЯНУКОВИЧ та його команда “вирішили зробити другий і останній крок до перевороту, а саме: внести зміни до статті 61 Закону України «Про регламент Верховної Ради України» і узаконити формування коаліції у Верховній Раді України з числа окремих депутатів – зрадників”.

Як констатує Партія захисників Вітчизни, що названі політичні сили повністю ігнорують ст. 83 Конституції, де зазначено, що «у Верховній Раді за результатами виборів і на основі узгодження політичних позицій формується коаліція депутатських фракцій, до складу якої входить більшість народних депутатів України від конституційного складу Верховної Ради України» та Рішення Конституційного Суду №16-рп/2008, №17-рп/1998, №12-рп/2008, в яких чорним по білому записано – до складу коаліції депутатських фракцій можуть увійти лише ті народні депутати, які є у складі депутатських фракцій, що сформували коаліцію.

“Входження в коаліцію окремих депутатів, які зрадили своїх виборців і вийшли із складу відповідних фракцій на основі особистого бажання і підкупу, є антиконституційним. Таким чином, у Верховній Раді відновлена політична корупція і вказані фракції разом із депутатами-зрадниками збираються замінити вибір українського народу на домовленість за матеріальні блага”, - наголошується у заяві партії Ю.КАРМАЗІНА.

Партія захисників Вітчизни звертається до політичних партій, громадських організацій та засобів масової інформації з проханням конституційними методами не допустити антиконституційного перевороту в державі і попереджає Президента В.ЯНУКОВИЧА, що у відповідності до Конституції «право визначати і змінювати конституційний лад належить виключно народові і не може бути узурповане державою, органами або посадовими особами», а однією з функцій Президента України є гарантування додержання Конституції України, прав і свобод людини і громадянина.

Такі способи захоплення влади є нічим іншим, як відновленням політичної корупції, яка веде до згортання демократії, зростання напруги в суспільстві та спотворення волі українського народу, висловленого ним на виборах, підкреслюється в заяві.

Партія захисників Вітчизни закликає всі політичні сили згуртуватися перед небезпекою повернути Україну в тоталітарні часи і дати різку відсіч заколотникам. “Історія України знає цілий ряд випадків, коли окремі «горе політики» зраджували національні інтереси, які в подальшому опинилися на смітнику історії”, - зазначили автори заяви.

Вони висловлюють переконання, що їхній заклик більшість українців підтримають, і “нам вдасться зупинити державний переворот”.