Прокуратура Одеської області 19 квітня закрила кримінальну справу за підозрою колишнього мера Одеси Руслана Боделана у зловживанні службовим становищем.

Про це повідомив представник прокуратури.

"Таке рішення прийнято за наслідками допиту громадянина Боделана, що відбувся 10 квітня 2010 року", - сказав представник.

Відео дня

Він уточнив, що справа припинена через відсутність складу злочину.

Нагадаємо, що 27 квітня 2005 року прокуратура Одеської області порушила кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем відносно екс-мера Одеси Боделана.

Йому інкримінувалося підписання незаконного договору з одеською фірмою Біла акація, що передбачав передачу їй у користування земельних ділянок для розміщення рекламних щитів. За повідомленнями правоохоронних органів, заподіяні цією операцією збитки для скарбниці склали близько півмільйона гривень.

5 травня 2005 року Боделан був оголошений у всеукраїнський розшук. Відразу після цього він емігрував до Російської Федерації, де, прийнявши російське громадянство, став заступником начальника Санкт-петербурзького морського торгового порту.

У квітні 2010 року Генеральна прокуратура відмінила постанову про припинення досудового слідства у кримінальній справі проти Боделана і направила справу в прокуратуру Одеської області.

Боделан був мером Одеси в 1998-2005 роках, пізніше емігрував до Росії і отримав громадянство цієї країни.

Gazeta.ua