Брат-близнюк трагічно загиблого Президента Польщі Леха Качинського та лідер найбільшої в країні опозиційної партії «Право і справедливість» Ярослав КАЧИНСЬКИЙ має намір взяти участь у позачергових виборах глави Польської держави.

Про це йдеться в його заяві, текст якої має УНІАН.

60-річний Я.КАЧИНСЬКИЙ назвав своїм обов’язком перед усіма жертвами катастрофи завершити розпочаті ними справи для кращого майбутнього Польщі.

Відео дня

«Трагічно перерване життя Президента Польщі, смерть патріотичної еліти Польщі означає для нас одне: ми повинні завершити їх місію. Ми зобов’язані це зробити для нашої Батьківщини Попри біль та жалобу, пам’ятаючи про їх втрату, маємо обов’язок виконати їх заповіт», - заявив Я.КАЧИНСЬКИЙ.

«Власне тому я вирішив взяти участь у виборах Президента Польщі», - наголосив він.

Я.КАЧИНСЬКИЙ закликав до співпраці усіх, хто готовий продовжувати справу загиблого Президента.

«Будьмо разом. Для Польщі. Польща найважливішa», - написав він.

Як повідомляв УНІАН, літак Президента Польщі Л.Качинського розбився поблизу Смоленська вранці 10 квітня 2010 року. На борту літака перебували 96 осіб. Ніхто не вижив.

Серед загиблих - сам Президент, його дружина і частина керівництва країни. Вони прямували до Катині на жалобні заходи на місці масового поховання польських офіцерів, розстріляних НКВС у березні 1940 року.

Дострокові вибори Президента Польщі призначено на 20 червня 2010 року.