У прагненні утримати свій електорат опозиція намагається перешкодити діям влади по розвитку країни. Про це в інтерв`ю інформагентству Минпром заявив народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник.

Політик вважає, що "Батьківщина" є недобросовісною і антиукраїнською політичною силою. "Її керівники навмисно провокують протистояння не лише в українському суспільстві, але і в міждержавних відносинах. Вони діють за принципом "чим гірше - тим краще" - підкреслив він.

Парламентар нагадав, що напередодні візиту глави російського уряду Батьківщина розповсюдила заяву про нібито бажання української прокуратури допитати прем`єр-міністра Росії за газовими угодами. "Воно, як і слід було чекати, виявилося фальшивкою. І надалі Генпрокуратура спростувала заяву "Батьківщини", але хвилі від кинутою цією політсилою брехні навряд чи додали доброзичливості при обговоренні української і російської сторонами зміни формульної ціни на газ", - заявив політик.

Відео дня

За словами Олійника, неконструктивна позиція нинішніх лідерів опозиції викликана виключно тривогою за своє подальше політичне майбутнє. "Перші кроки влади по модернізації країни вже дають результати. Ще рік, і суспільство остаточно зрозуміє що непопулярні кроки уряду були вимушеними, але вони дозволили вилікувати країну від застарілих хвороб. А ріст добробуту людей, підвищення якості життя дозволять суспільству отримати відповідь, хто з діючих українських партій відповідально відноситься до своїх передвиборчих обіцянок", - підкреслив депутат-регіонал.

"Це порівняння буде не на користь опозиційних партій, які сьогодні діють як "п`ята колона", - констатував політик.

Агентство нагадує, що раніше екс-прем`єр Юлія Тимошенко заборонила своїм депутатам вносити законопроекти спільно з представниками влади. У свою чергу представники Партії регіонів не виключили, що заборона займатися законотворчою діяльністю разом з провладною більшістю приведе тільки до того, що з фракції БЮТБ підуть найбільш активні законодавці.