Президент Білорусі Олександр ЛУКАШЕНКО заявляє про намір посилити контроль за фінансуванням білоруських політичних партій і засобів масової інформації з-за кордону.

Як передає кореспондент УНІАН, про це О.ЛУКАШЕНКО заявив сьогодні під час виступу в парламенті з посланням до білоруського народу.

"Нам треба цю годівницю закрити. Жодні політичні процеси і навіть засоби масової інформації не можуть фінансуватися з-за меж країни. Не можуть і все. Така ситуація. Буде стабільною держава, ситуація буде інша — ми подивимося по-іншому на ці процеси. А сьогодні це треба припинити. Тому що гроші дадуть на листівки, де закликатимуть повалити, поламати, вбити, застрелити. Найбільше дадуть грошей ось на такі акції з-за кордону", - сказав О.ЛУКАШЕНКО.

Відео дня

Президент Білорусі вкотре наголосив, що влада забезпечила повну прозорість виборчого процесу під час останніх виборів Президента. "Напередодні президентських виборів ми додемократизувалися до того, що не тільки вас, а й мене, як людину, яка ухвалює рішення, нудило - ну вже стільки було демократії, що просто нудить", - сказав він.

За його словами, "групи людей і політики" радили йому допустити Євросоюз і ОБСЄ до підрахунку голосів на виборах 19 грудня 2010 року. "Я б і на це погодився. Тільки це вже приниження держави. Ми зробили все, щоб ці вибори були прозорими", - наголосив О.ЛУКАШЕНКО.