Прокурор Сумської області Сергій ЛЕНСЬКИЙ порадив міліції регіону очистити свої лави від «перевертнів».

Про це прокурор заявив на координаційній раді працівників наглядового відомства, а також представників Управління МВС України в Сумській області, повідомила кореспонденту УНІАН працівник прес-служби обласної прокуратури Марина ФІЛЬЧЕНКО.

Як зазначив С.ЛЕНСЬКИЙ, не завжди самі міліціонери виступають гарантом захисту прав і свобод наших громадян, а випадки з «перевертнями в погонах», які набули розголосу, негативно позначилися на авторитеті міліції. Особливе занепокоєння викликає те, що працівники міліції перевищують свої службові повноваження, а це стає причиною смерті громадян, заявив прокурор. За такими фактами органами прокуратури минулого року було направлено до суду 2 кримінальні справи стосовно 4-х працівників Шосткинського міськвідділу УМВС України в Сумській області і стосовно 2-х працівників з обслуговування м. Середино-Буда, підпорядкованого структурному підрозділу УДАІ в Сумській області.

Відео дня

«У прокуратуру, зазвичай, найбільше надходить скарг від жителів про злочини щодо застосування насильства працівниками міліції», - заявив С.ЛЕНСЬКИЙ.

За його словами, у Конотопській міжрайонній прокуратурі таких заяв знаходиться 35, у прокуратурі Зарічного і Ковпаківського районів м. Суми - відповідно 33 і 32, у Роменській міжрайонній прокуратурі - 20, у Білопільській - 14.

За підсумками оперативної наради прокурор області рекомендував начальнику УМВС України в Сумській області Петру ДЯЧЕНКУ «очистити лави правоохоронців від недобросовісних працівників», своїм же підлеглим дав вказівку посилити контроль за роботою міліції і своєчасно реагувати на скарги жителів регіону.