Екс-міністр внутрішніх справ України Юрій ЛУЦЕНКО 28 квітня о 17.40 письмово поінформував керівництво СІЗО про відмову вживати їжу, але з проханням дозволити пити чай і каву з цукром.

Як повідомили УНІАН у відділі зв`язків зі ЗМІ Державної пенітенціарної служби, «Ю.ЛУЦЕНКО підтвердив, що у період з 22 по 28 квітня він не інформував керівництво установи про відмову від їжі. За наявною інформацією, у цей період він вживав гарячі напої, святкову Паску, крашанки, горішки, бутерброди".

У повідомленні наголошується, що медичний персонал СІЗО визначає стан здоров`я Ю.ЛУЦЕНКА на момент написання заяви про голодовку як задовільний. При цьому Ю.ЛУЦЕНКО не наполягав на проведенні якихось консультацій лікарів або видачі лікарських препаратів.

Відео дня

«Претензій або скарг щодо умов утримання, а також дій персоналу цієї установи Ю.ЛУЦЕНКО не має. За його станом здоров`я встановлений постійний медичний контроль», наголосили у Державній пенітенціарній службі.

28 квітня адвокат колишнього міністра внутрішніх справ Юрія ЛУЦЕНКА ігор ФОМІН і дружина Ірина ЛУЦЕНКО пояснили, що «ЛУЦЕНКО голодує офіційно з п’ятниці, 22 квітня. Про це він заявив ще в суді», а офіційної заяви про оголошення голодовки керівництво СІЗО не отримувало, оскільки Ю.ЛУЦЕНКО не має претензій до керівництва установи, а має претензії до Генеральної прокуратури.