Ющенко зустрічався з Тимошенко: переговори відновилисяОдин з лідерів БЮТ Олександр ТУРЧИНОВ заявляє про відновлення переговорного процесу щодо створення коаліції.

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні в інтерв’ю журналістам він зауважив, що вчора, 16 травня, був фактично відновлений переговорний процес між трьома політичними силами. “У всякому разі сьогодні і Юлія ТИМОШЕНКО, і Олександр МОРОЗ, і, наскільки я знаю, один з лідерів «Нашої України», скоріше за все, це Роман БЕЗСМЕРТНИЙ повинні були зустрітись для того, щоб продовжити переговори», - заявив О.ТУРЧИНОВ.

За його словами, 16 травня відбулася зустріч Президента України Віктора Ющенка і лідера БЮТ Юлії Тимошенко, яка була ефективною.

Відео дня

Він підкреслив, що, на його думку, «той демарш («Нашої України» - УНІАН), який був вчора засвідчений пресою, він є надто деструктивний». При цьому О.ТУРЧИНОВ висловив сподівання, що керівництво «Нашої України» і надалі працюватиме над побудовою коаліції. Він підкреслив, що політичні сили надто близько підійшли до створення коаліції. Зокрема, він нагадав про те, що проект коаліційної угоди практично готовий.

Ющенко зустрічався з Тимошенко: переговори відновилися

Відповідаючи на запитання, чи буде БЮТ виконувати вимогу “Нашої України” і дезавуйовувати заяву щодо спікерства Олександра МОРОЗА, О.ТУРЧИНОВ зазначив, що «ми нікому нічого дезавуйовувати не повинні». Він підкреслив, що БЮТ працює в межах домовленостей. «Ніяких заяв ні Ю.ТИМОШЕНКО, ні О.МОРОЗ не робили, які могли б зашкодити формуванню коаліції. Просто я відчуваю, що дехто намагається спекулювати на якихось коментарях щодо створення коаліції», - сказав О.ТУРЧИНОВ.

Він також підтвердив, що вчора пройшла зустріч Ю.ТИМОШЕНКО і Президента України Віктора ЮЩЕНКА. «Я вважаю, що зустріч була достатньо ефективною», - сказав О.ТУРЧИНОВ.

Як повідомляв УНІАН, 16 травня керівник юридичного департаменту “Нашої України” Роман ЗВАРИЧ заявив, що “Наша Україна” вимушена призупинити свою участь у переговорному процесі про створення коаліції. Зокрема, за його словами, “учора (15 травня – УНІАН) на переговорах з нашим партнерам – БЮТ та СПУ - я заявив про те, що у зв’язку з необережними заявами і з боку Юлії ТИМОШЕНКО, і з боку Олександра МОРОЗА, “Наша Україна” вимушена призупинити свою участь у переговорному процесі”.

Водночас пізніше один з лідерів «Нашої України» Петро ПОРОШЕНКО заявив, що «Наша Україна» не виходила з переговорного процесу про створення коаліції, але вимагає дезавуювати заяви щодо розподілу посад прем’єр-міністра та голови Верховної Ради України. На думку П.ПОРОШЕНКА, винесення на сьогодні питання про розподіл посад – “це фактично торпедування або блокування створення коаліції”.

Він також підтвердив, що 15 травня до “Нашої України” надійшли пропозиції від БЮТ «з алгоритмом розподілу посад».