Ті харківські підприємства, які виплачували зарплату «конвертах» і список яких був вивішений на бігбордах, збільшили платежі в бюджет.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив журналістам голова Харківської облдержадміністрації Михайло ДОБКІН, коментуючи ініціативу регіону боротися з явищем виплати зарплати «в конвертах».

«Всі компанії збільшили платежі. Половина з них це ті, які вдвічі підняли мінімальну заробітну плату», - сказав М.ДОБКІН.

Відео дня

Він припустив, що люди й «раніше так само отримували, просто їм частину грошей доплачували в конвертах». За словами губернатора, «від цього виграв бюджет – ми з усіх сум, які збільшені, отримуємо більше прибуткового податку».

Керівник області зазначив, що «частина компаній врахували зауваження і швидко переорієнтувалися, і ті дані, які у нас є з податкової, дозволяють нам говорити, що вони обійшлися без крайнього методу роботи з ними. Є й такі, що поки не зовсім розуміють, от і будемо з ними працювати».

М.ДОБКІН повідомив, що облдержадміністрація продовжить цю справу і вже підготувала список нових компаній-«штрафників».

«Ми, - сказав він, - змусили таким чином відреагувати компанії, хоча, зрозуміло, що ще не всі. Ми нікого не лякаємо – у нас немає такої функції лякати. Ми розмістили назви цих компаній на великих бігбордах і написали, що ці структури платять менше, ніж мінімальна заробітна плата. Були дзвінки, були скарги, були прохання, були погрози, до речі. Але, тим не менше, ми цю стадію пройшли, і зараз, підбираючи другий список, кожну компанію попередили, що «прославити» можемо і їх».