Керівник соціологічної служби “Український барометр”, політолог Віктор НЕБОЖЕНКО вважає, що вирок екс-прем’єру Юлії ТИМОШЕНКО став задоволенням для екс-президента України Віктора ЮЩЕНКА.

Про це він заявив під час он-лайн конференції на сайті “Обозреватель”.

“Це дуже було образливе для ПУТІНА сьогоднішнє рішення. Єдина людина, яка насолоджується цим рішенням, це Президент ЮЩЕНКО”, - сказав В.НЕБОЖЕНКО.

Відео дня

Він наголосив, що таким чином В.ЮЩЕНКО, незважаючи на втрату влади, руками донецьких політиків знищив свого супротивника. “Мабуть, любов до бджіл приносить менше задоволення, ніж сьогоднішнє рішення по ТИМОШЕНКО”, - сказав експерт.

В.НЕБОЖЕНКО зауважив, що сторона звинувачення дуже вдало побудувала свою лінію на свідченнях В.ЮЩЕНКА. “Його зробили головним свідком. Хоча він теж міг опинитися на лавці підсудних разом з ТИМОШЕНКО”, - сказав політолог.

За його словами, сьогоднішній вирок фактично формує традицію, коли політик, що програв вибори, “вичавлюється” з політики взагалі.

“Ми стаємо ізгоями Європи, ми є єдиною країною у Східній Європі, яка іде проти світового тренду демократизації. Ми вириваємося вперед перед Білоруссю, Туркменістаном і в цій ситуації це погана тенденція”, - сказав В.НЕБОЖЕНКО.