Інформація про те, що Юлія Тимошенко не була ознайомлена з результатами обстеження, не відповідає дійсності. Про це заявляє прес-служба МОЗ України

"Із висновками обстеження німецьких лікарів Тимошенко була ознайомлена 15 лютого о 14.00 в присутності усіх членів незалежної медичної комісії.

Канадські лікарі, які були представлені приватно практикуючими сімейними лікарями первинної ланки, а також акушером-гінекологом, проводили первинний огляд Тимошенко 15 лютого 2012 року протягом дня декілька разів.

Відео дня

Висновки та рекомендації канадських медиків також були доведені до відома пацієнтки.

15 лютого під час чергового огляду в присутності канадських лікарів Тимошенко дала письмову згоду на ознайомлення усіма членами незалежної медичної комісії з висновками німецьких та канадських лікарів у відповідності до тристоронньої домовленості для прийняття спільного рішення щодо діагнозу та рекомендацій про подальшу тактику надання медичної допомоги", - йдеться у повідомленні, розміщеному на офіційному веб-сайті МОЗ.

Міністерство стверджує , що фахівцями комісії було встановлено остаточний діагноз Тимошенко, а

рекомендації щодо терапевтичного лікування і реабілітації ув`язненої лікарі передали до Державної пенітенціарної служби.

"Основні напрямки діагностики та реабілітації, викладені у висновках спільної медичної комісії, відповідають попереднім висновкам українських спеціалістів.

Поширена у ЗМІ інформація про те, що начебто лікарі радять Тимошенко хірургічне втручання, не відповідає дійсності.

Зокрема, за словами іноземних та вітчизняних лікарів, необхідності у госпіталізації та оперуванні Тимошенко немає", - заявляють у МОЗ.