Мовний протест. Запорыжжя

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні на площі перед будівлею Запорізької ОДА за ініціативою обласної громадської організації «Просвіта» відбувся мітинг протесту проти мовного закону, в якому взяли участь понад 100 осіб із прапорами, символікою «Просвіти» й транспарантами.

Проведення цієї акції було заборонено судом, у зв`язку з чим міліція практично відразу ж після її початку затримала голову правління запорізької «Просвіти» Олега Ткаченка.

«Сьогодні Запорізький адміністративний суд заборонив Ткаченку (саме він подавав заявку на проведення акції від «Просвіти» – УНІАН) проведення акції на площі Фестивальній перед будівлею ЗОДА, проте члени «Просвіти» на мітинг зібралися. І коли державний виконавець, який прибув на Фестивальну, зачитав рішення суду, виконувати його відмовилися», - пояснили дії правоохоронців у керівництві Запорізького міськвідділу міліції.

Відео дня

При цьому, щоб затримати О.Ткаченка, правоохоронцям довелося викликати слюсаря: після оголошення рішення суду О.Ткаченко прикував себе, ще одного учасника акції й дитину ланцюгом із навісними замками до поручнів пандуса Запорізької облдержадміністрації.

Після того, як голову запорізької «Просвіти» вивільнили, його посадили в автомобіль й доставили до Орджонікідзевського райвідділу міліції для складання адмінпротоколу, частина учасників акції протесту пройшла до Орджонікідзевського РВВС, інші, закривши транспаранти й скрутивши прапори з символікою «Просвіти» продовжували акцію під державними прапорами.

За словами представників керівництва Запорізького міськуправління внутрішніх справ, акція тривала більше години й ніхто більше з мітингувальників затриманий не був.