Про це кореспонденту УНІАН повідомили у міській територіальній виборчій комісії, яка сьогодні оприлюднила офіційні результати виборів. Для участі в виборах було зареєстровано 16 кандидатів у депутати.

За даними міськтервиборчкому, в голосуванні, яке відбувалося 26 травня, взяли участь 2753 виборців, з яких 1950 голосів віддали за представницю ПР - 25-річну аспірантку Дніпропетровського Національного університету залізничного транспорту Оксану Гололобову.

На другому місці представник Об’єднаної опозиції, студент Дніпропетровського національного університету ім. Олеся Гончара Кирило Дороленко, який набрав 300 голосів виборців.

Відео дня

У голосуванні взяли участь близько 22% виборців, включених до списків.

Як заявив УНІАН Дороленко, під час виборів були зафіксовані численні порушення виборчого законодавства. «З цього приводу я подав 5 скарг до міськтервиборчкому», - сказав кандидат у депутати.

Водночас у міськтервиборчкомі УНІАН повідомили, що жодних скарг не зареєстровано.

На цю тему: Свобода заявляє про тотальний адмінресурс на довиборах у Дніпропетровську

Як повідомляв УНІАН, 26 травня в окрузі №54 відбулися довибори у Дніпропетровську міськраду в зв’язку із складенням повноважень депутата по цьому округу ректора Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту Олександра Пшінько.

За інформацією прес-служби ВО «Свобода», довибори «супроводжувалися грубими порушеннями законодавства заради перемоги кандидатки від влади - 25-річної Гололобової».

Так, спостерігачі-«свободівці» фіксували вкидання бюлетенів за провладну кандидатку, студентів Університету залізничного транспорту, в якому працює кандидат від ПР, змушували голосувати за Гололобову, зазначили у «Свободі».