Вони вимагають оголосити бас-гітариста панк-гурту «Бладхаунт Ганг» («Bloodhound Gang») Джареда Хасселхоффа «персоною нон ґрата» в Україні та притягнути його до кримінальної відповідальності за наругу над державним символом.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

У своєму зверненні народні депутати вимагають притягнути музиканта до кримінальної відповідальності згідно зі ст. 338 Кримінального кодексу України «Наруга над державними символами» та визнати вищезазначену особу «персоною нон ґрата».

Відео дня

На цю тему: МВС почало перевірку за фактом наруги панк-гурту зі США над прапором України

«Українська влада мала би негайно відреагувати на наругу над державними символами. Проте реакція офіційних осіб відсутня. Це свідчить про те, що в Україні немає жодного високопосадовця, який захищає честь та гідність українців», – заявив Мірошниченко.

Як повідомляв УНІАН, бас-гітарист групи Bloodhound Gang Хасселхофф під час виступу в Києві 30 липня немовби помочився на прапор України. Пізніше, 31 липня, цей же музикант на концерті в Одесі поглумився над російським прапором.

На цю тему: Російські панки: реакція на наругу американців над прапором РФ занадто різка

Київська міліція вже порушила кримінальне провадження за фактом наруги американськими музикантами над державним прапором України - за ч. 1 статті 296 Кримінального кодексу України («Хуліганство») та ч. 1 статті 338 ККУ («Наруга над державними символами»).

Також у Міністерстві закордонних справ України назвали дії американської групи неприйнятними. «Подібним діям, пов'язаним з наругою над державними символами, немає виправдання жодними так званими «епатажами»», - підкреслили в МЗС.