Парламент Криму обурило знесення Леніна / Фото : Олександр Аронець

Про це мовиться у зверненні до кримчан, текст якого має у своєму розпорядженні УНІАН.

«Цей акт вандалізму свідчить, що майдан стає некерованим і що його учасники забули про декларовану ними раніше прихильність до європейських цінностей. "Євроінтегратори" нагадують сьогодні полчища варварів, що захопили цивілізоване місто, які намагаються встановити в ньому свої порядки», - зазначається у зверненні.

Рада Криму також засудила заклики опозиції до зупинки підприємств і загальнонаціонального страйку. «(Це) не що інше, як спроба зруйнувати вітчизняну економіку і фінансову систему. Їх принцип - "що гірше, то краще". Їх завдання – спровокувати кровопролиття, занурити країну в хаос руйнівного і запеклого протистояння. Їх тактика – інформаційний терор і ошукування народу України», - вважають у парламенті Криму.

Відео дня

На тему: Симоненко згадав про Бога, коментуючи знесення пам'ятника Леніну

«На жаль, позиція європейських чиновників, які намагаються примусити нашу країну до форсованої євроінтеграції, не сприяє врегулюванню нинішньої кризи. Ігноруючи думку більшості населення України і відкрито підтримуючи мітингувальників, вони тим самим підштовхують їх до протистояння з легітимною владою», - додала президія.

ВС Криму просить кримчан «не піддаватися на провокації, зважено оцінювати події, що відбуваються, щоб не стати іграшкою в руках підступних політиків».

«Закликаємо наділених довірою народу депутатів місцевих рад автономії публічно виступити на підтримку конституційного ладу, проти насильства і анархії», - сказано у зверненні.

Як повідомляв УНІАН, 8 грудня група осіб у масках повалила і розбила пам'ятник Володимиру Леніну на бульварі Тараса Шевченка в Києві. Деякі з них тримали прапори партії “Свобода”. Вони також запалювали файєри і кидали димові шашки.