Олександр Лук`янченко

Мер Донецька Олександр Лук‘янченко вважає, що політики, які вимагають відставки керівництва країни, «хочуть на плечах Майдану прийти до влади».

Про це він сказав сьогодні у ході круглого столу «План дій для країни», організованого Телевізійною службою новин та інформаційним агентством УНІАН.

«Ситуація в Києві, безумовно, викликає тривогу за долю країни. Сьогодні ситуація зайшла у «глухий кут». А переможців у таких ситуаціях не буває», - сказав мер Донецька під час круглого столу, участь у якому він взяв за допомогою інтернет-зв`язку.

Відео дня

Лук‘янченко вважає, що в даній ситуації виходом може бути лише компроміс. «Жодній із сторін з кризи не вдасться вийти, нічим не пожертвувавши», - зазначив мер.

Він підкреслив, що зараз необхідний діалог на всіх рівнях. «Чим більше буде точок контакту, тим швидше політики зрозуміють, що українці не хочуть зволікання і протистояння. Ультиматум не приводить до вирішення, ультиматум підсилює протистояння», - сказав Лук‘янченко.

На його думку, «політики, що відмовляються від переговорів і вимагають відсторонити легітимно обрану владу, хочуть розділити Україну і на плечах Майдану прийти до влади».

«Інших цілей у них немає. Їх не хвилює доля більшості народу і доля України», - сказав мер.