Царев просит Арбузова увеличить финансирование внутренних войск МВД / Oleg Tsarov / facebook.com

Відео дня

Народний депутат від Партії регіонів Олег Царьов звернувся до виконуючого обов'язки прем'єр-міністра України Сергія Арбузова з проханням у 2014 році збільшити фінансування внутрішніх військ МВС України на додаткові 814,5 млн. грн, з яких 689,8 млн. грн мають піти на оплату праці військовослужбовців.

Офіційний запит нардеп опублікував на своїй сторінці в Facebook.

У письмовому зверненні депутат нагадує про те, що офіцери, прапорщики, контрактники та військовослужбовці строкової служби внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України знаходяться на вістрі протистояння, яке склалося сьогодні в країні. 

При цьому, як зазначає Царьов, у бюджеті України на 2014 рік на утримання внутрішніх військ передбачено лише 1 млрд. 359,8 млн. грн., що становить всього 27% від нормативної потреби.

Читайте такожЦарьов зізнався, що допоміг каналу Россия готувати сюжет про жахи в Україні

"У такій ситуації грошове забезпечення військовослужбовця ВВ за контрактом у 2014 році становить всього 1800 грн., у той час як у Збройних Силах України той самий військовослужбовець на аналогічній посаді отримує грошове забезпечення 3000 грн", - зазначає регіонал.

На думку Царьова, така диспропорція не має аргументованого пояснення для особового складу і не дозволяє укомплектувати внутрішні війська військовослужбовцями за контрактом.

"На квартирному обліку ВВ МВС перебуває понад 5 тис. осіб", - підкреслює Царьов. При цьому, у 2010-2013 роках Державним бюджетом не було передбачено видатки на будівництво житла для службовців цього підрозділу.

За словами нардепа, у зв'язку з загальним недофінансуванням, у командування внутрішніх військ виникають проблеми зі взаєморозрахунками з «Укрзалізницею». Також у внутрішніх військах МВС не вистачає коштів для покриття витрат на відрядження особового складу та виплати підйомної допомоги випускникам вузів.