В Європі закликають звільнити заручників / Reuters

Про це УНІАН повідомили у прес-службі МЗС Польщі з посиланням на заяву міністрів країн Вишеградської четверки, ухвалену за підсумками неформального саміту 28-29 квітня в Будапешті.

"Міністри засудили затримання групи військових інспекторів ОБСЄ у Слов'янську та закликали до негайного та без висунення жодних умов звільнення", - йдеться у повідомленні.

Читайте такожГлава ООН вимагає негайного звільнення затриманих у Слов'янську членів місії ОБСЄМіністри також засудили захоплення Росією Криму та її дії, спрямовані на дестабілізацію ситуації на сході України, і висловили солідарність не лише з українцями, але й з іншими країнами - східними сусідами Євросоюзу.

Відео дня

Вони наголосили, що нинішня міжнародна ситуація підтверджує необхідність подальшого зміцнення та послідовної реалізації політики "Східного партнерства". Зазначалося, що східні партнери ЄС повинні сконцентруватися на подальших реформах, у запроваджені яких можуть розраховувати на підтримку Вишеградської групи.

За даними МЗС Польщі, в зустрічі міністрів закордонних справ Вишеградської четвірки, яка відбувається щороку, брав участь комісар ЄС з питань розширення та політики сусідства Штефан Фюле.

Як повідомляв УНІАН, 25 квітня у Слов'янську терористи захопили автобус, в якому перебували 7 представників ОБСЄ, 5 представників Збройних сил України і водій. За даними Міноборони Німеччини, у складі неозброєної місії, затриманої у Слов'янську, - троє військових спостерігачів з Німеччини, один німецький військовий перекладач та четверо військових спостерігачів з Данії, Чехії, Польщі та Швеції. Бойовики заявили про намір обміняти їх «на наших полонених, зокрема, на (заарештованого «народного губернатора» Донецька) Павла Губарєва». 27 квітня терористи звільнили одного з восьми захоплених інспекторів ОБСЄ.