Обаму просят ввести санкции против Путина / REUTERS

Про це йдеться на сайті Білого дому.

Відео дня

У зверненні зазначається, що починаючи з 26 лютого проросійські сили поступово почали брати під контроль Кримський півострів, і широко розповсюдженою думкою було те, що це робилося руками російських військовослужбовців без розпізнавальних знаків.

Читайте такожЄС обговорить нові санкції проти Росії наступного тижня

1 березня Путін звернувся до Ради федерації РФ для отримання дозволу на використання збройних сил Росії в Україні, а 18 березня Росія анексувала Крим.

«17 квітня президент Росії Володимир Путін підтвердив участь Росії у розпалюванні ситуації в Криму, відзначивши, що це були «звичайно, російські військовослужбовці за підтримки кримських сил самооборони», - йдеться у петиції.

Крім того, її автори нагадують, що починаючи з квітня у східній Україні проросійські сили почали захоплення урядових будівель, місцевого управління, міліцейських відділків.

«Ми вимагаємо ввести особисті санкції проти Путіна і уряду Російської Федерації», – наголошується у зверненні до Обами.

Читайте такожПосол США: Вибори - найкраща відповідь на агресію Росії

Як відомо, для того, аби адміністрація президента США розглянула петицію, вона має зібрати не менше 100 тис. підписів за місяць.

Відповідну петицію було зареєстровано 22 травня і вона зібрала підписи 13 тис. 539 осіб.

Водночас, зареєстрована 23 квітня петиція про визнання Росії спонсором тероризму на сайті Білого дому набрала 103 тис. 992 підписи.

Ознайомитися з петицією можна на сайті Білого дому.