Фото: УНИАН

Державна прикордонна служба України повідомляє, що на державному кордоні з Росією жоден громадянин України не висловив бажання отримати статус біженця в Росії.

Як повідомили УНІАН у Відділі з питань взаємодії із ЗМІ Адміністрації Державної прикордонної служби України, російські засоби масової інформації поширюють повідомлення про тисячі біженців з південно-східної України, яких прийняла Ростовська область за минулу добу і кількість яких росте з кожним днем. Вони посилаються на інформацію, розповсюджену уповноваженим із прав дітей при президентові Російської Федерації Павлом Астаховим.

Читайте такожРостовський губернатор ввів надзвичайну ситуацію через невидимих "українських біженців"

Відео дня

ДПСУ зазначає, що за минулу добу кордон з Росією на виїзд з України перетнуло 11417 громадян України. Для прикладу, 2 червня ця цифра сягала 11151 громадян України, а напередодні вихідних - 30 травня – 15380 українців. Майже така ж сама кількість громадян України щодня перетинає українсько-російський кордон на в'їзд в Україну.

Крім того, прикордонники нагадують, що декілька днів тому Астахов також розповсюдив інформацію про начебто затримання українськими прикордонниками автобуса з дітьми на кордоні з Росією та що діти були вимушені залишати Україну пішки. Проте тоді співробітники Держприкордонслужби не затримували на кордоні жодного транспортного засобу, який би перевозив дітей, в тому числі й дітей-біженців, до Росії, йдеться в повідомленні.

Читайте такожСвятогорськ заповнили біженці зі Слов'янська

Як повідомляв УНІАН, 4 червня уповноважений з прав дитини РФ Павло Астахов повідомив, що наметові табори у Ростовській області прийняли 210 біженців з України.

"Сьогодні ще очікуємо, що сюди приїдуть 120 осіб. Табір буде майже повний", - сказав Астахов, уточнивши, що всього табір розраховано приблизно на 450 осіб.

Читайте такожЧерез терористів мешканці Донецька почали тікати з міста - ЗМІ

При цьому, за його словами, є й інші табори, які готові приймати біженців. "Паралельно зараз вже розгорнуто наметові табори МНС на 150 місць", - сказав Астахов.

Водночас, як повідомляв сьогодні УНІАН, перший віце-прем'єр-міністр України Віталій Ярема розповів, що для біженців з "критичних" регіонів України підготовлено понад 30 тис. місць для тимчасового розміщення. Він зазначив, що тільки за останній тиждень близько 15 тис. біженців залишили територію Донецької області.