REUTERS

Як передає власний кореспондент агентства УНІАН, про це прем’єр-міністр Великої Британії заявив у четвер в Брюсселі на прес-конференції по завершенню саміту G-7.

„На саміті ми були чіткими з трьох речей. Перше: статус-кво не є прийнятним. Продовження дестабілізації східної України повинно зупинитися. Друге: є декілька речей, які повинні відбутися. Президент Путін повинен визнати законність виборів президента Порошенка, припинити постачання зброї через кордон, а також припинити підтримку Росією сепаратистських груп. І третє – якщо цього не станеться, секторальні санкції невідворотні. Наступний місяць буде важливим для оцінки дій містера Путіна щодо цих кроків”, - заявив Кемерон.Читайте такожЛідери G-7 на заходах в Нормандії поінформують Путіна про ухвалені на саміті рішення

За словам британського прем’єра, він буде закликати Путіна „зробити це під час зустрічі сьогодні”.

Відео дня

Кемерон підкреслив, що держави «Великої сімки» були єдиними в чіткій підтримці українського народу, „його права вибирати власне майбутнє та у сильному меседжі президенту Путіну, що дії Росії повністю неприйнятні і не відповідають цінностям цієї групи демократій”. „Тому Росії більше немає місця за столом з нами”, - наголосив він.

Як повідомляв УНІАН, Європейський Союз разом з США та низкою інших західних держав уже запровадив дві фази санкцій проти Російської Федерації за те, що вона в березні цього року силою приєднала до свого складу Крим.

Санкції, котрі передбачають замороження активів та візові обмеження, були введені проти кількох десятків російських високопосадовців, в тому числі, з найближчого оточення президента РФ Володимира Путіна. У рамках третього етапу санкції можуть бути введені проти секторів російської економіки.Читайте такожБаррозу вважає політичною санкцією проти РФ перенесення саміту G-7 з Сочі до Брюсселю

3 березня ц. р. країни "Великої сімки" у спільній заяві засудили вторгнення Росії на територію України та скасували підготовку до саміту "Великої вісімки" у Сочі, запланованого на червень.

4 червня на саміті лідери країн «Великої сімки» засудили дії Росії, які порушують суверенітет України, та підтвердили намір вдатися до більш суворих санкцій, якщо цього вимагатиме ситуація.

Порошенко 6 червня здійснить візит до Франції на запрошення французького президента Франсуа Олланда з метою участі у міжнародних заходах з нагоди відзначення 70-ї річниці висадки десанту антигітлерівської коаліції в 1944 році у Нормандії.

На ці заходи до Нормандії запрошено і Путіна.