Порошенко Коморовський / Фото УНІАН


Як передає кореспондент УНІАН з Варшави, про це заявив у четвер президент Польщі Броніслав Коморовський після переговорів з Порошенком у Нью Порті в рамках саміту НАТО.

”Виглядає на те, що українська сторона має великі надії на припинення вогню у східних регіонах України”,- сказав він на прес-конференції, котру транслювало польське телебачення.

Коморовський теж відзначив, що сама українська влада повинна визначати те, яку допомогу вона хоче отримати від західних держав та свою ”політичну еластичність”.

Відео дня

Читайте такожПорошенко не просив у Польщі продати зброю - Коморовський

”Для нас головне, аби Україна сама визначала свої цілі та прагнення. Польща та, думаю, більшість країн НАТО зацікавлені в наданні ефективної допомоги для припинення конфлікту на Сході”, - додав він.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні раніше президент Порошенко не виключив можливості того, що в найближчу п`ятницю може бути оголошене двостороннє припинення вогню на Донбасі, якщо дійде до зустрічі контактної групи у Мінську та учасники переговорів зможуть домовитись про втілення в життя мирного плану для цього регіону.