Резніков – головний кандидат на посаду глави МО / фото УНІАН, Олександр Кузьмін

Спікер української делегації у ТКГ Олексій Арестович заявив, що місце Олексія Резнікова, якого рекомендували призначити главою Міноборони, займе заступник глави делегації Леоніда Кравчука Олександр Мережко.

Про це Арестович розповів у коментарі підсанкційному виданні Страна.

За словами Арестовича, місце Резнікова займе Мережко і нові люди у склад делегації не ввійдуть.

Відео дня

Резнікова після пропозиції президента Володимира Зеленського розглядають потенційним кандидатом на посаду міністра оборони. 3 листопада профільний Комітет підтримав його призначення.

Читайте такожАрахамія через "антивакцинаторів" йшов пішки до Ради під обзивання на свою адресу (відео)Напередодні Андрій Таран, який очолював оборонне відомство, подав заяву про відставку. А у понеділок, 1 листопада, так само вчинив і Резніков.

Водночас замість Резнікова міністром з питань реінтеграції окупованих територій можуть призначити нардепку зі "Слуги народу" Ірину Верещук.

Мережко виконував обов’язки глави української делегації у ТКГ замість Леоніда Кравчука, який на період хвороби тимчасово відійшов від перемовин з Росією щодо Донбасу.

У 2020 році Мережка, нардепа від "Слуги народу", обрали віце-президентом Парламентської асамблеї Ради Європи.

У середу, 3 листопада, Резніков припускав, що не братиме участі у ТКГ в ролі члена української делегації, а його обов’язки перейдуть до Олександра Мережка.

Вас також можуть зацікавити новини