Фото УНІАН

За результатами опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг», до парламенту могли б потрапити до 10 партій.

Парламентський рейтинг очолює партія «Слуга народу», яку готові підтримати 24,9% серед тих, хто буде голосувати та визначився із вибором. За партію «Європейська солідарність» – 13,5%, «Опозиційна платформа – За життя» – 12,8%, «Батьківщина» – 12,3%.

Одразу 5 непарламентських партій набирають понад 4% та знаходяться на межі проходження до Верховної Ради: «Сила і честь» – 4,8%, Радикальна партія – 4,7%, партія «Українська стратегія Гройсмана» – 4,5%, партія Мураєва «Наші» – 4,3%, «УДАР Віталія Кличка» – 4,1%. З урахуванням статистичної похибки ці партії можуть подолати 5%-й бар’єр.

Відео дня

Рейтинг інших політичних сил – менше 4%.

До Ради мають шанси потрапити 'УДАР Віталія Кличка', 'Українська стратегія Гройсмана' та ще три непарламентські партії - опитування

У порівнянні з квітневим дослідженням «Рейтингу» список непарламентських партій, підтримка яких становить більше 4%, збільшився – зростання показали «УДАР Віталія Кличка» та «Наші».

У групі партій, які набирають понад 10%, майже всі партії, за винятком «Слуги народу», погіршили свій результат.

Опитування проведене соціологічною групою «Рейтинг» протягом 30 червня – 3 липня 2021 року, серед населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Метод опитування: телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів.

Вибіркова сукупність: 2500 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,0%.