Орбан вп'яте переобраний главою уряду Угорщини / фото REUTERS

"Друг Путін" Віктор Орбан переобраний головою уряду Угорщини. Таке рішення в понеділок, 16 травня, прийняв парламент країни.

Проросійський політик, безперервно займав пост глави уряду з 2010 року, був обраний 133 голосами проти 27, пише місцеве видання Origo.

У своїй промові перед парламентом Орбан заявив, що прийдешнє десятиліття ознаменує собою епоху "загроз й відсутності безпеки". Він зауважив, що політика війни й санкцій призвели до енергетичної кризи, а вищі ціни на енергоносії в поєднанні з підвищенням процентних ставок в США тільки наблизять Європу до рецесії і стагнації.

Відео дня

Орбан також згадав війну в Україні. Він назвав "ефективними тільки на папері" антиросійські санкції Заходу. Разом з тим прем'єр підкреслив, що Угорщина не буде блокувати санкції проти РФ, поки вони не загрожують енергобезпеці країни.

Як відомо, Орбан категорично проти нафтового ембарго в пакеті санкцій проти РФ, навіть з винятками для Будапешта і кількох інших країн, яким найскладніше змінити постачальника.

За повідомленнями ЗМІ, ЄС навіть готовий побудувати нафтопроводи в Угорщину заради підтримки ембарго на нафту з РФ. У разі, якщо Будапешт погодиться на цю пропозицію, то нафтове ембарго затвердять не пізніше наступного тижня.

Вас також можуть зацікавити новини: