Екс-президент Німеччини заявив, що Путін-ворог з повної психів марксистсько-ленінської системи / скріншот

Колишній президент Німеччини Йоахім Гаук зазначив, що становлення Володимира Путіна, як російського диктатора, відбувалося в "повній психів марксистсько-ленінській системі". Він зазначив, що разом з неоімперськими замашками президента Російської Федерації це "дає небезпечну суміш".

Про це повідомляє Badische Zeitung.

За його словами, не можна забувати, наскільки глибоко люди, на кшталт Путіна, натхненні леніністським мисленням.

Відео дня

"Якщо у вас є влада, ніколи не віддавайте її". Зараз ми бачимо це вже без комунізму – в його націоналістичних імперських жестах. Друге - "Хто сильніший, той і правий". Комуністичний принцип, який спостерігаємо і сьогодні. Третє-безпорадність суспільства: "Не дозволяй свободи думок". Це все народжено в комунізмі, а зараз воскресло. Немає свободи думок, немає суспільства, немає вільних ЗМІ. Четверте – "Використовуй репресивний апарат", - зазначив Гаук.

Він зазначив, що "так їх навчали в КДБ, і тепер це радянське змішалося з неоімперською ідеологією Росії", що є"дуже небезпечною сумішшю". При цьому політик нагадав, що Путін – "старий кагебіст, який був соціалізований в марксистсько-ленінській системі, повній психів", що лягло в основу його ставлення до України і ведення війни.

Війна проти України - геноцид українського народу

24 лютого Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Росіяни зрають в обличчя землі житлові будинки і цивільну інфраструктуру, в результаті гинуть тисячі українців, в тому числі діти. 

Крім того, на територіях, які тимчасово окупувала РФ, загарбники проводять фільтрації, катують і вбивають людей. Після звільнення населених пунктів ЗСУ знаходять масові поховання та братські могили. Крім цього, тисячі людей, в тому числі дітей, насильно депортують на територію Росії.

14 квітня в Україні визнали війну Росії геноцидом українського народу.

Аналітики Інституту вивчення війни відзначили, що заяви президента Росії Володимира Путіна про Україну повинні підштовхнути інших до роздумів, чи не є війна актом геноциду. Так, 27 жовтня він заявив, що "єдиною реальною гарантією українського суверенітету" може бути тільки Росія, яка "створила" Україну. 

Вас також можуть зацікавити новини: