Артем Ситник / Фото УНІАН

Політичний консультант, директор Українського Інституту політики Руслан Бортник вважає, що в роботі Національного антикорупційного бюро України більше піару, ніж реальних досягнень. І, за його словами, високий антирейтинг директора НАБУ Артема Ситника заважатиме його політичній кар'єрі після відходу з нинішньої посади.

Слова Бортника наводить видання "Капітал".

"Одним з ключових завдань НАБУ є не тільки боротьба зі злочинністю, а й формування позитивного образу в ЗМІ. А враховуючи, що в частині боротьби зі злочинністю складно що-небудь показати, то піар-технології, технології виправдання, самовиправдання і технології звинувачення когось іншого виходять зараз в роботі НАБУ на перший план», - розповів він, коментуючи наявність у штаті НАБУ кількох десятків піарників.

Відео дня

"Піар в НАБУ поставлений досить добре, і він якоюсь мірою скрашує провали в безпосередній роботі цього органу. Але не потрібно забувати, що це ж не піар-служба президента, це НАБУ. НАБУ має злочинців саджати у в'язницю, а з цим основним завданням орган, мені здається, не справляється. Але ось в плані піару все нормально", - зазначає він.

Бортник також оцінив перспективи Артема Ситника почати політичну кар'єру після відходу з посади директора відомства. На думку політолога, претендувати на крісло президента або посаду лідера партії Ситник не може, але цілком здатний стати депутатом.

«Як член чиєїсь команди він в принципі може продовжити роботу, але не як лідер. Довіра до НАБУ разом з САП одна з найнижчих в країні й антирейтинги складають 70-80%. Фігура Ситника занадто токсична для того, щоб стати лідером. Але водночас досить цікава і ресурсна для того, щоб стати членом чиєїсь команди», - зазначає він.

Водночас політолог не виключає, що Ситник може очолити партію «Голос».

"Формально це можливо, але це означатиме кінець цієї партії», — заявив він.

Незважаючи на непереконливі результати роботи, майбутнє Ситника експерт в цілому бачить у світлих тонах.

"Якщо він не поїде закордон, то, швидше за все, піде в народні депутати в рамках якоїсь ліберальної команди», - припускає Бортник.

Нагадаємо, раніше Артем Ситник заявив, що "для збереження інституційної незалежності Національного антикорупційного бюро України" необхідно віддати вирішальну роль у виборі директора НАБУ міжнародним експертам.

Минулого року Конституційний суд визнав неконституційним призначення Артема Ситника директором Національного антикорупційного бюро. Однак піти у відставку той відмовився.