У падінні рейтингів "Слуга народу" винен уряд Шмигаля, каже Дубінський / фото УНІАН

У падінні рейтингів партії "Слуга народу" винен Денис Шмигаль і його Кабінет міністрів.

Читайте такожНардеп: Головна мета тимчасового уряду Шмигаля - максимальний заробіток грошей

Таку думку в ефірі телеканалу ZIK озвучив народний депутат Олександр Дубінський.

Відео дня

"Більш негативного впливу на економіку і рейтинг «Слуги народу», ніж зараз чинить Шмигаль і його Кабінет Міністрів, придумати не можна», - вважає нардеп. 

За його словами, в уряді, за рідкісним винятком, зараз немає міністрів, які сприяли б підвищенню рейтингів «Слуги народу». 

"Взяти, наприклад, Шмигаля з його фейковим карантином і його наслідками для бізнесу. Або скручування з ПДВ, тобто вкрадені з бюджету гроші головою податкової Любченком, якого взагалі призначили поза конкурсом через коронавірус, на 17 мільярдів гривень. І цей дефіцит ми прикриваємо підвищенням мінімальної зарплати - тобто підвищенням податків для роботодавця, а ще - 45-відсотковим зростанням тарифів на газ з вересня", - зазначив нардеп.

За інформацією Олександра Дубінського, у вівторок в Раду планують внести "закон Шмигаля", який відкриває нові колосальні можливості для крадіжки грошей з бюджету. 

"Під прикриттям коронавірусу з'явиться можливість асигнування будь-яких бюджетних коштів без узгодження з Радою. Тобто Мінфін зможе будь-які суми, не погоджуючи з парламентом, дати гроші будь-якому державному органу для боротьби з Ковід-19. Захотіло, наприклад, "Держлісагентство" поборотися з коронавірусом. Ось вам мільярд. Або "Укркосмос" - і вам мільярд. А потім у нас 300 мільярдів діра в бюджеті. Де гроші? Пішли на боротьбу з коронавірусом», - розповів політик.

Відповідаючи на запитання про майбутні вибори, Дубінський зазначив, що вони стануть вододілом між нинішньою та новою системами влади.

"Раптом виявиться, то ми не скрізь перемогли, що потрібно буде домовлятися з іншими політичними силами вже не з позиції «це все наше», а у форматі діалогу. І я сподіваюся, що це призведе до побудови більш якісної політичної культури, кадрових рішень і консолідованого руху для поліпшення життя українців», - резюмував політик.