В Україні з'явиться посольство Ірландії / foto.delfi.lv

Віце-прем’єр-міністр, міністр закордонних справ і торгівлі Ірландії Саймон Ковене підтвердив намір відкрити посольство своєї країни в Україні до кінця 2020 року.

Читайте такожПосольство США прокоментувало роботу американських лабораторій в Україні

Як повідомили УНІАН у прес-службі МЗС, про це він сказав під час телефонної розмови з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

Відео дня

За словами Кулеби, «відкриття Посольства Ірландії у Києві - це важлива віха у наших відносинах. Ми також чекаємо, що до кінця року до України прибуде ірландська бізнес-місія. Треба швидко і якісно розвивати торгівлю та залучати ірландські інвестиції в Україну».

Він також відзначив послідовну підтримку Ірландією суверенітету і територіальної цілісності України, у тому числі в рамках міжнародних організацій.

Міністри обмінялися інформацією стосовно подолання наслідків пандемії COVID-19 та заходів, які вживаються урядами обох країн для повернення до повсякденного життя.

Як повідомили у МЗС, у 2019 році обсяг торгівлі товарами та послугами між Україною та Ірландією досягнув 715,6 млн доларів США (+34,3%).