Співпраця центральної влади і органів місцевого самоврядування після проведення місцевих виборів 2020 року стала набагато ефективнішою і вийшла на якісно новий рівень.

Про це в ході засідання консультативної ради з питань місцевого самоврядування 11 травня заявив заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко.

"Співпраця з місцевим самоврядуванням і обласними радами, і місцевими держадміністраціями, включаючи ОТГ, дуже змінилася після місцевих виборів... Багато в чому ми співпрацюємо кожен день: це повсякденні питання, такі як вирішення інфраструктурних проєктів, і взаємодія з Кабінетом міністрів, є і стратегічні питання", - сказав заступник голови ОП.

Відео дня

Одним із прикладів такої співпраці, за словами Тимошенка, може служити механізм відносних запозичень обласних рад на інфраструктурні проєкти. Цей механізм почав застосовуватися ще минулого року після місцевих виборів.

"У цьому році я знаю, що кілька місцевих рад вже вирішують питання про лізинг на медичне обладнання. Це дає поштовх для того, щоб оновлювалася як інфраструктура, так і наша медицина", - додав він.

Додаткову допомогу місцевим громадам, за словами Тимошенка, було надано, коли були прийняті зміни до державного бюджету, згідно з якими регіонам виділили 5 млрд грн на місцеві субвенції, інфраструктурні та інші місцеві проєкти.

"Завдяки таким змінам до бюджету ми і допомагаємо громадам", - підсумував Тимошенко.

Нагадаємо, раніше Кирило Тимошенко вже повідомляв, що в рамках програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" в 2021 році в усіх регіонах України буде реконструйовано і оснащено сучасним медичним обладнанням 177 приймальних лікарняних відділень.